36539
Book
In basket
Gotowanie według pięciu przemian : 200 przepisów na wzmocnienie ciała i umysłu / Barbara Temelie, Beatrice Trebuth ; przekład Anna Krochmal, Tomasz Twardowski. - Wydanie II na podstawie oryginalnego wydania XI. - Łódź : Ravi, 2023. - 422, [2] strony, [1] karta złożona luzem : ghilustracje ; 21 cm.
Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie z zasadami Przemiany Wody, Ziemi, Metalu, Drzewa i Ognia, zapewnisz sobie i swojej rodzinie zdrowie oraz równowagę! W tej książce znajdziesz podstawowe zasady gotowania według Pięciu Przemian i 200 przepisów na pyszne dania, z których wiele przygotujesz w mniej niż 30 minut! Odkryjesz wśród nich smaczne i zdrowe potrawy mięsne i wegetariańskie, słodkie i pikantne śniadania, desery, domowe wypieki i napoje. Przy każdym przepisie znajdziesz także wskazania zdrowotne. Wsłuchaj się w swoje potrzeby i wykorzystaj przepisy z tej wyjątkowej książki kucharskiej, by wzmocnić swój fizyczny dobrostan i polepszyć samopoczucie, a wszystko to w zgodzie z naturalnym cyklem pór roku i w harmonii energetycznej.
Availability:
Wypożyczalnia Brzeźnio
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Das Fünf Elemente Kochbuch, 1993
General note
Na okładce: Bonus: plakat z 300 produktami spożywczymi.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Funding information note
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again