Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Status
unknown
(2)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Brzeźnio
(3)
Author
Temelie Barbara
(2)
Twardowski Tomasz
(2)
Buzan Barry
(1)
Buzan Tony
(1)
Floriańczyk Barbara
(1)
Krochmal Anna
(1)
Stefaniak Monika
(1)
Trebuth Beatrice
(1)
Year
2020 - 2025
(2)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Kuchnia chińska
(1)
Kuchnia pięciu przemian
(1)
Medycyna chińska
(1)
Mindmapping
(1)
Mnemotechnika
(1)
Myślenie
(1)
Odżywianie
(1)
Uczenie się
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
3 results Filter
Book
In basket
Gotowanie według pięciu przemian : 200 przepisów na wzmocnienie ciała i umysłu / Barbara Temelie, Beatrice Trebuth ; przekład Anna Krochmal, Tomasz Twardowski. - Wydanie II na podstawie oryginalnego wydania XI. - Łódź : Ravi, 2023. - 422, [2] strony, [1] karta złożona luzem : ghilustracje ; 21 cm.
Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie z zasadami Przemiany Wody, Ziemi, Metalu, Drzewa i Ognia, zapewnisz sobie i swojej rodzinie zdrowie oraz równowagę! W tej książce znajdziesz podstawowe zasady gotowania według Pięciu Przemian i 200 przepisów na pyszne dania, z których wiele przygotujesz w mniej niż 30 minut! Odkryjesz wśród nich smaczne i zdrowe potrawy mięsne i wegetariańskie, słodkie i pikantne śniadania, desery, domowe wypieki i napoje. Przy każdym przepisie znajdziesz także wskazania zdrowotne. Wsłuchaj się w swoje potrzeby i wykorzystaj przepisy z tej wyjątkowej książki kucharskiej, by wzmocnić swój fizyczny dobrostan i polepszyć samopoczucie, a wszystko to w zgodzie z naturalnym cyklem pór roku i w harmonii energetycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Brzeźnio
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Book
In basket
Jest to właściwie pierwsza rzetelna książka na naszym rynku, dotycząca stosowania tak szczególnej diety jaką jest chińska zasada gotowania z zastosowaniem Pięciu Przemian, która omawia problem tak szczegółowego, a zarazem tak kompleksowo. To, że jedzenie ma wpływ na nasz system trawienny, wiadomo od stuleci, ale żeby dzięki niemu wzmacniać nie tylko swój system odpornościowy, ale także psychiczny i emocjonalny to mała rewolucja w myśleniu. Przeczytajcie, a sami się przekonacie ! Szczerze polecamy! [nota wydawcy].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Brzeźnio
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Brzeźnio
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again